Театър София ще бъде ремонтиран за 9 770 197 лева, от които 5 500 000

...
Театър София ще бъде ремонтиран за 9 770 197 лева, от които 5 500 000
Коментари Харесай

С 9,8 млн. лева ще ремонтират Театър София

Театър София ще бъде ремонтиран за 9 770 197 лв., от които 5 500 000 лева се дават като безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

Миналата седмица заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “  2014-2020 – Захари Христов, подписа контракт за даване на безплатна финансова помощ на Столична община за осъществяването на плана. 

В рамките на плана е очакван комплекс от действия, свързани с реорганизация, възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в Театър „ София “, както и обезпечаване на налична среда за хора с увреждания в сходство със актуалните стандарти и нормативни условия. С подмяната на вътрешната планировка на етажите ще бъде нараснала функционалността на площите и оптималното им оползотворяване за задачите на активността на театъра, като ще се усъвършенства комфорта и качеството на прекарването на посетителите.

Театър „ София “ е най-големият общински спектакъл на София. Основан е през 1966 година Разполага със постройка с няколко театрални зали – огромна и камерна, с пространства, пригодни за пробна театрална активност – Мраморно предверие и лятна театрална сцена.

Той е репертоарен спектакъл с компактна актьорска натрупа от изявени актьори от разнообразни генерации, механически и административен състав. Трупата на Театър “София ” и до през днешния ден съчетава уважението към традициите с креативния опит, с особеното и завладяващо показване на театрaлното изкуство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР